diumenge, 30 de gener del 2011

ÀNIMS

Introducció

Atès que he rebut alguna petició en referència a la possibilitat de publicar alguna entrada menys aburrida, i més engrescadora, he decidit posar quelcom motivador, optimista i sincer. Amb l'esperança de resultar útil i interessant.  Gràcies pels vostres correus comentant la progressió d'aquest blog, que ja és més vostre que meu. Publicant entrades darrera de les quals, segons sembla, hi ha milers de persones.  En el fons cada entrada és una defensa de la realitat. Aquest blog cada cop el fem millor. Les notícies del dia continuen sent la gran font d'inspiració. La pròpia vida. Així doncs, i sense més preàmbuls dedico aquesta entrada als que hi dediquen temps a seguir aquest blog, als que el veuen repetit, als nous seguidors estrangers, als que hi participen, els que hi envien regals, als que fan córrer la veu, als que contesten, a un senyor que em va dir: " I ara que estàs fent, Guillem?, a tot aquell que quan connecta amb el blog ENDAVANT pensi: " És el meu blog".

La por

"El misteri és allò més bell del món". Albert Eisntein.

Les oportunitats es crean i quan les creas t'inspires. I quan estàs inspirat llavors totes les àrees de la vida funcionen. La teva vida funciona. Hi ha gent que sempre té por a allò desconegut. La diversitat és meravellosa, escoltar altres opinions. Sense prejudicis. Hi ha persones que viuen noranta anys i hi ha altres que viuen noranta vegades un any. Tot produeix un resultat. El fracàs no existeix. Que fas amb els resultats que has produit? Fés un esforç per aprendre dels resultats. Tú has de prendre la decisió de canviar comportaments. Has d'entrar en terrenys desconeguts. Un filòsof xinès va somiar que era una papallona, i quan es va despertar era un home. Però poder és una papallona que somia ser un home. Tot és relatiu, va dir Albert Einstein.

Max Planck, premi Nobel de Física, deia que: - la matèria com a tal no existeix. Tota la matèria s'origina i existeix només en virtut d'una força que produeix les vibracions de la partícula de l'àtom, i manté unides les parts del sistema solar. Hem de suposar que darrera d'aquesta força existeix una ment intel·ligent i conscient. Aquesta ment és l'origen de tota la matèria.-
Quan canvies la forma en que veus les coses, les coses que veus canvien.


"Vivim en un univers hostil o amistós. Si tu creus que és hostil, ho és. Si tu creus que és amistós, ho és". Albert Einstein.


Quan canvies la forma en que veus les coses, les coses que veus canvien. No és un joc de paraules, es pot demostrar científicament. Us posaré l'exemple de les claus i el fanal:

Un dia un home va perdre les claus de casa, justament abans de marxar a una reunió, i quan ja havia apagat les llums de casa. Les claus li van caure al menjador. Era fosc i tenia pressa. Aleshores va decidir sortir de casa perquè afora al carrer va veure la llum d'un fanal. I és clar, va començar a buscar les claus a prop del fanal. Mentre ho feia es va acostar un veí i es va interessar en saber que buscava. Llavors, el veí va decidir ajudar en la recerca de les claus perdudes. Quan tots dos portaven una bona estona ajupits, el veí va preguntar si li podia indicar amb més precisió on li havien caigut i delimitar millor la zona. I l'home li va contestar: -Doncs, bé, m'han caigut al menjador de casa-. El veí va aixecar el cap i mirant fixament a l'home va exclamar: -Què!!!-

Aquesta història relatada és exactament el que fem quan tenim un problema, una dificultat, una lluita que està localitzada dins i busquem la solució fora. Esperem que algú canviï, o quelcom fora del nostre abast millori perquè les nostres vides funcionin millor.

La ira

"Cultiva el teu jardí". Voltaire.


No busquis la justícia. No et comparis amb altres persones ni t'enfadis quan altres guanyen més que tú. No et castigaran per la teva ira, ella et castigarà a tú. Els actes dels demés no et fan enfadar, sinó la forma en que processes aquests actes. La noblesa significa intentar ser millor del que erem. No vol dir ser millor que ningú. Em vull sentir bé! és una afirmació amb molt de poder. Quan jo era jovenet em va sobtar una sèrie televisiva anomenada "Autopista cap al cel" d'en Michael Landon. Aquesta és un clar exemple d'aplicació de la bondat, i quan fas actes de bondat llavors col·labores amb el teu destí i som capaços de respectar-nos a nosaltres mateixos en tot moment. I això s'aconsegueix vivint la vida en un estat de col·laboració.

John Keats va ser un poeta de l'Anglaterra victoriana que va morí als 25 anys d'edat i vull destacar els darrers versos del poema: "Ode on a Grecian Urn" Oda a una urna grega.


"La bellesa és veritat; la veritat és bellesa,"- això és tot
el que coneixeu a la terra, i és tot el que necessiteu saber.

El nostre estat natural és de bellesa, felicitat, tranquilitat. Aquest poema ens ajuda a ser millors. Deixeu-me que us parli de Victor Frankl i de com va sobreviure al holocaust nazi. Al seu famós llibre " L'home a la recerca de sentit" descriu la supervivència i retrata el significat de la indignació. Els nazis li donaven una tassa de sopa i dins un cap de peix,..., era el seu àpat diari. Era més aviat aigua calenta i poca cosa més. En Victor hi veia la bellesa. No s'enfadava perquè el que havia après de l'odi o la indignació era ressentiment i més odi, que tenen una energia baixa que sempre et debilita. Ell va aprendre a trobar bellesa en una tassa de sopa. Hem de ser capaços de trobar bellesa a tot arreu on puguem.



Moviment

"Aturat avui, això et facilita la següent abstinència. La pròxima ocasió et serà molt més fàcil, doncs la pràctica canvia l'empremta de la naturalesa". Hamlet.

Dona't l'oportunitat de fer qualsevol cosa que hagis posposat. Si hi ha quelcom que t'immobilitza ho has de deixar anar, i una forma de deixa-ho anar és canviar els teus pensaments.

"Els que abandonen mai guanyen, i un guanyador mai abandona". Napoleon Hill. 


"La llei de la flotació no es va descobrir amb la contemplació de l'enfonsament d'objectes". Thomas Troward.

Els vaixells de fusta van ser els únics que van navegar durant segles perquè quan es posa fusta a l'aigua, que succeeix? Flota, i la conclusió va ser: si vols que alguna cosa floti, fés-ho d'un material que floti. Però ara ens donem compte que al estudiar la llei de flotació, el material no té res a veure. Té a veure amb la quantitat d'aigua que es desplaça. Imagineu-vos la llei de poder volar per algú. Per dos germans (Wright) contemplant la permanència de les coses a terra. Oi que no?? Sabem que per la veritable naturalesa del procés creatiu, que es fonamenta amb la intenció, s'aprén a crear la vida que volem, el món que volem, la gent que volem, l'entusiasme que volem, la salut que volem, tot. Si truqueu a la meva vida, hi podeu veure un lema que posa:
-em vull sentir bé-. Si la vostra visita està planificada per qualsevol cosa diferent a aquest lema, llavors us heu equivocat de porta.

"Res passa fins que alguna cosa es mou". Albert Einstein. 

Tot és moviment.


Actitud


"La imaginación és més important que el coneixement".  Albert Eisntein.

T'has de sentir bé. Quan estàs inspirat no hi ha límits. Inspiració vol dir estar en esperit i llavors creas. Busca una forma de ser útil, entrega la teva vida a un objectiu. Ignora tot el que els altres et diuen que has de fer, somriu i fés actes generosos. Hem de ser capaços de trobar bellesa a tot arreu. Tots som genis, i tot geni és humil. Podem buscar genis en els altres. És un bon exercici, i de pas els hi hem de fer notar. Tinc quatre germanes i un germà, i tots i cadascuns d'ells són genis en alguna cosa. Tots tenim un propòsit a la vida i de fet d'alguna forma o altra tots som genis. No som el que tenim. Hem de saber donar valor al que tenim, i per explicar-ho ho resumiré en l'anècdota d'una àvia:

Una àvia anava caminant amb el seu nét per la platja, quan de sobte una gran onada s'endugué el nét. L'àvia, desesperada va plorar i va demanar a Déu que li tornés. Va demanar i demanar, fins que una onada li va tornar el nét sa i estalvi. Quan l'àvia el va poder abraçar, es va tornar a dirigir a Déu per dir-li: - Ei!, que portava una gorra!!

Hem de saber donar valor al que tenim o trobem. Si et trobes 1 cèntim d'euro al carrer, hauries de poder dir: -Gràcies!- I no pas dir:- Només 1 cèntim d'euro?- Si et mostres receptiu (amor i confiança) pots guanyar aliats.

"No hi ha cap arbre on les seves branques siguin tan insensates com per lluitar entre elles." Proverbi nadius americans.

Tots som branques d'un arbre anomenat humanitat. Hem de comprendre l'art de la permisivitat.

Fa un temps una àvia de 92 anys estava a punt de traslladar-se a una residència. Ella, petita, completament vestida i ben pentinada, es va presentar a les 8.00 del matí a la residència d'avis on passaria el darrers dia de la seva vida. Va prendre la decisió d'instal·lar-se en un lloc com aquest perquè va quedar sola. Recentment va morir el seu marit. A la recepció, una amable noia li va dir que s'esperés uns minutets perquè estaven ultimant el detalls de l'habitació. I l'àvia va aprofitar per preguntar com era aquesta habitació. La noia va fer una breu descripció dels mobles, la cortina i poca cosa més. I l'àvia va exclamar amb alegria: - M'encanta! És formidable!. La noia de seguida li va preguntar: - Però, ni tan sols ha vist l'habitació-. I llavors li va contestar: -Estimada, la felicitat és quelcom que es decideix abans. No dépen de la disposició dels mobles, sinó de la disposició de la nostra ment.-

Quan canvies la forma en que veus les coses, les coses que veus canvien. 

"Tot el que vull fer és aprendre a pensar com pensa Déu. Tota la resta són detalls." Albert Einstein.

Quant de temps hi dediquem als detalls? Ens podem preguntar, i probablement veurem que massa temps. Així doncs, hem de posar atenció en nosaltres, en tots el nostres pensaments interns, sobretot en aquells en els que hi tenim dubtes. Hawkins parla d'això en "El poder contra la força". Pensa des del final, escull la pau, no parlis del que et falta i sigues el que pots ser.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada