dimarts, 25 de gener del 2011

VIGILEU AMB FACEBOOK


Palo Alto

Una falsa aplicació per conèixer el primer missatge penjat al mur posa en risc els comptes de Facebook


"My 1st st@tus" a Facebook és una estafa que pot posar en perill el compte dels usuaris. Aquest missatge apareix al mur d'un amic i redirigeix a una aplicació que promet recuperar quin va ser el primer text que es va publicar a la xarxa social. En realitat es tracta d'un engany i quan es permet a l'aplicació accedeix al mur del Facebook, aquesta reprodueix el missatge per enganyar més gent. A més, demana a l'usuari que ompli una enquesta que demana dades personals que després poden ser utilitzades per donar-lo d'alta en serveis de pagament. Per eliminar l'amenaça cal esborrar del mur el missatge per evitar infectar més gent.

L'estafa "My 1st st@tus" funciona d'una manera similar a un virus. S'estén aprofitant les recomanacions dels usuaris i mira de captar dades entre els més innocents i confiats. Un cop un usuari ha clicat l'enllaç, se li demana que permeti l'accés a una aplicació. D'entrada el programa replica el missatge al mur del Facebook com si ho hagués escrit l'usuari, estenent així l'amenaça. El missatge que apareix, en anglès, diu "My 1st st@tus was" amb un missatge aleatori i "was posted on" amb una data qualsevol.

L'aplicació també enllaça a una pàgina amb una enquesta que és el veritable problema. Per cada enquesta resposta els estafadors guanyen diners i en alguns casos poden demanar el telèfon mòbil per donar d'alta l'usuari en aplicacions de pagament. A més, l'aplicació no funciona i el missatge que mostra no és ni tan sols el primer que s'ha publicat a Facebook.

Font: Reuters.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada