dilluns, 30 de gener del 2012

EL TEATRE EN BON MOMENT

Els teatres catalans baten el rècord amb 2,8 milions d'espectadors el 2011

Tot i el marc econòmic en què es viu, els teatres catalans han aconseguit capejar-ne els efectes i aconseguir un rècord històric d'espectadors, amb 2,81 milions de persones el 2011. Els gran protagonistes han estat els musicals. Ho indica una estadística feta per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) que s'ha presentat aquest dilluns.
Els musicals, els grans protagonistes

Els deu muntatges amb més espectadors el 2011 han estat sobretot musicals. Respecte a aquest fet, Martínez ha afirmat: "És lògic que els musicals encapçalin els rànquings perquè no durarien ni dues setmanes si no aconseguissin una quantitat de públic necessària per fer-los rendibles.
Els gairebé 3 milions d'espectadors que han assistit a algun espectacle teatral el 2011 suposen un augment del 8% respecte al 2010. S'ha superat la millor xifra fins ara, els 2,74 milions aconseguits el 2009. 

Segons ha explicat el president d'Adetca, Daniel Martínez, les 57 sales censades a Catalunya van obtenir un 54,18% d'ocupació i van recaptar 65,7 milions d'euros. Una bona programació i una política de preus a la baixa poden ser les raons de l'èxit d'un sector que sol·licita a les administracions que no estalviïn encara més aquest negoci, que tot i ser viable té moltes dificultats per accedir als crèdits i es veu directament afectat per la recessió dels ajuntaments.

En total es van programar a Catalunya 1.057 espectacles, que van representar unes 12.000 funcions. Daniel Martínez ha remarcat un increment del 26% en les obres d'autoria catalana. Pel que fa als espectacles d'autors estrangers, han augmentat un 22%. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada