dissabte, 14 de gener del 2012

RECUPERACIÓ EMPRESARIAL

Un informe apunta que les empreses catalanes comencen a recuperar-se lleugerament

La recuperació de les empreses catalanes ja ha començat. Segons un informe, les millores ja van començar l'any 2010, amb més vendes i productivitat. Una tendència que ha continuat al llarg del 2011 i que es preveu que vagi a més durant aquest 2012.
L'estudi, dirigit pel catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, apunta que durant el 2010 les companyies catalanes van aconseguir un bon equilibri d'estructura financera i van generar riquesa, el millor patró de creixement dels últims 20 anys. Segons Amat, durant aquest període les empreses han aconseguit que els actius creixin tot i que les vendes hagin baixat, gràcies a l'autofinançament i al capital propi. Una via que ha permès que el deute disminueixi i els beneficis creixin.

A la presentació de l'estudi hi ha assistit el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ha assegurat que el futur de les empreses catalanes passa per l'accés a crèdit, i ha demanat que es consolidi la política del Banc Central Europeu d'injectar liquiditat al sistema. Aquest informe s'ha fet amb prop de 3.000 empreses, entre grans i mitjanes, una xifra que representa el 30% del teixit empresarial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada